Trammmhuys

Tramrestaurant Hoftrammm

Trammmhuys is een onderdeel van Tramrestaurant Hoftramm, aangezien op deze locatie de voorbereidende werkzaamheden (mise&place) verricht worden voor de culinaire dinerritten. Tramrestaurant Hoftrammm is het eerste rijdende tramrestaurant in Nederland en staat sinds 11 mei 2014 officieel "op de rails". Inmiddels staan er al meer dan 2.700 ritten op de teller. Wilt u reserveren voor een culinaire dinerrit? Dit kan uiteraard en hiervoor verwijzen wij u graag naar de website van Tramrestaurant Hoftrammm: www.hoftrammm.nl

Rijdend Tramrestaurant.....

Tramrestaurant Hoftrammm is een rijdende Haagse tram (model GTL8-1, nummer 3035) dat van binnen is omgebouwd tot een modern en sfeervol restaurant, geheel voorzien van alle (restauratieve) voorzieningen, inclusief een professionele keuken en een toilet.

In deze culinaire tram, die een vaste route door de binnenstad van Voorburg, richting Den Haag centrum en Scheveningen rijdt, wordt een hoogwaardig 4-gangendiner (inclusief bijpassend wijnarrangement), bereid en uitgeserveerd.

Tramrestaurant Hoftrammm is ook exclusief af te huren voor speciale gelegenheden of lunches. Reservering vooraf is noodzakelijk en gaat gemakkelijk via deze site. Klik hier om te reserveren.

Ooit een droom van Bobby van Galen, nu realiteit
Tramrestaurant Hoftrammm was tot een paar jaar geleden nog een "gewone" Haagse tram met nummer 3035, maar sinds 11 mei 2014 rijdt deze culinaire tram door de straten van Den Haag, Voorburg en Scheveningen.

Het ontstaan van dit rijdend restaurant in Den Haag vindt zijn oorsprong in 2011. Tijdens een reis in het buitenland kwam Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van Tramrestaurant Hoftrammm, een gelijksoortig concept tegen. Vanaf dat moment heeft hij alles in het werk gezet om deze bijzondere combinatie, een restaurant in een rijdende tram, te kunnen realiseren in Den Haag. 

Na goedkeuring van Gemeente Den Haag en openbaarvervoersbedrijf HTM, is de crowdfunding voor dit project in oktober 2013 gestart. Ondanks het enthousiasme van diverse betrokken partijen, bleek dat de banken niet in de rij stonden om dit te unieke plan te financieren. Crowdfunding, via het platform CrowdAboutNow, bleek de oplossing waarbij 177 crowdfunders Bobby hebben geholpen zijn droom te realiseren!